loader
A szenvedés témáját járja körül Balogh István Vilmos új kiállítása

A szenvedés témáját járja körül Balogh István Vilmos új kiállítása

Csütörtöktől látható a szentendrei Új Műhely Galériában Balogh István Vilmos új, a szenvedés témakörét körüljáró egyéni kiállítása, amely eddigi életművét és legújabb alkotásait mutatja be - olvasható az MTI-n.

Steven Balogh, született Balogh István Vilmos (1954, Hegyhátszentpéter) kezdeti magyarországi alkotótevékenységének első szakaszát a hetvenes évek közepétől a performance, a concept és a body art hagyományából építkező megközelítés jellemezte. Konceptuális jellegű grafikáiban az információ manipulálásának lehetőségét, tartalmának hitelességét kérdőjelezi meg. A szövegek, szövegtöredékek és a talált mondatok átfestése, roncsolása, eltakarása új tartalmat ad műveinek. Fotó alapú munkáiban – legyen az performanszainak vagy body art akcióinak dokumentációja – szintén megjelenik a felület roncsolása, átfestése – írja a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Steven Balogh 1978 óta a szentendrei Vajda Lajos Stúdió tagja. Az 1980-as évek elején jelentős figuratív műveket alkot, melyek kiemelkedő darabjait a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum és a váci Tragor Ignác Múzeum gyűjteményében találhatjuk. 1986 óta New Yorkban él és alkot. Műveit jelentős nemzetközi gyűjteményekben őrzik.

Az ÚjMűhely Galériában megrendezett egyéni tárlatán Balogh István Vilmos legújabb festményei is megtekinthetőek, melyek az idei évben, a Szentendrei Régi Művésztelepen készültek. A tárlat október 22-ig látható.

Forrás: MTI/ https://alkotomuveszet.hu/meghivo-steven-balogh-istvan-vilmos-info-kamikaze/

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok