loader
A RockHáz színpadán a Tengs Lengs

A RockHáz színpadán a Tengs Lengs

A harminc éves múlttal rendelkező zenekar, a nyolcvanas évek legnépszerűbb underground bandája volt. Generációk nőttek fel feldolgozásaikon, sok mai zenész példaképként tiszteli őket.

A Tengs-Lengs-nek nagy szerepe volt a hazai blues és klubélet megteremtésében. A zenekar 1984-ben alakult, még mai töretlenül működik. Fénykorukban az egyik leghíresebb hazai zenekar voltak, teltházas klubnapokat heti rendszerességgel tartottak. A repertoár akkoriban még feldolgozásokból állt, mára azonban zömében saját számaikat játsszák.

Nyolc évvel ezelőtt kiadtak egy  CD-t melynek címe Tengs-Lengs. Ez az évek alatt írott koncerteken jól bevált saját számok gyűjteménye. Valamint megjelent róluk egy 45 perces dokumentumfilm „Állat-Anyád, avagy az Árnyékos Oldal” címmel, melyet a 38. Magyar Filmszemlén mutattak be.

A koncert március 29-én, szombaton este 8 órától lesz a Kós Károly Művelődési Házban, az előzenekar a Greyhound. A jegyek megvásárolhatóak a Faluházban, elővételben 800, a helyszínen 1000 Ft-ért kaphatók. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok