loader
A bárány éve a Skanzenban

A bárány éve a Skanzenban

Legyen szó gasztronómiáról, a zenéről, képzőművészetről, vagy a tej- és gyapjúfeldolgozási eljárásokról, a Szentendrei Skanzenben egész nyáron a „Bárány évéhez” kapcsolódó programok lesznek.

A programhelyszínek főszereplője az idei szezonban a bárány lesz. A kézműves programokban, de még a meseelőadásokban is megjelenik a magyar hagyományokban fontos szerepet játszó állat.

A tematikus programokban megjelenik a pásztorélet is, május 1-jétől a Tállyai lakóházban ostorkészítésre várják az érdeklődőket. Április 11-ei hétvégétől pedig a Sükösdi lakóházban juhtej feldolgozás és kenyérsütés, a Bajai tímárműhelyben bőrfeldolgozás lesz. Ha bárányból készült ételekre vágyunk, azt az Ásványrárói lakóházban találhatjuk.

Az öko helyszíneinken természetbarát, környezettudatos szemlélet jegyében lesznek programok, ott az otthoni háztartással kapcsolatban szerezhetnek praktikus tudást az érdeklődők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok