40 éves a Szentendre Táncegyüttes

40 éves a Szentendre Táncegyüttes

A Szentendrei Kulturális Központ egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő közművelődési csoportja, a Szentendre Táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját - adta hírül az Advent Szentendrén közösségi oldal. Ez alkalomból jubileumi gálaműsorral ünnepeltek az elmúlt hétvégén a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár díszbe öltöztetett színháztermében.
A jubileumi gálán a legkisebbektől kezdve minden korosztály képviseltette magát. Szombat és vasárnap este a meseszép ruhába öltözött, fantasztikus koreográfiákat bemutató táncosokon kívül büszke szülők, nagyszülők, rokonok és barátok tömegei töltötték meg a színháztermet. A talpalávalót Pálházi Bence és Bandája húzta. A szombati ünnepélyes alkalmon tiszteletét tette Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere, Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője, valamint Diószegi László koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.
A Szentendre Táncegyüttes 1983-ban alakult a már korábban is művészetek városának nevezett Szentendrén, a Dunaparti Művelődési Ház szervezésében. 1999 óta az együttes művészeti vezetői, Fitos Dezső és Kocsis Enikő, akiknek köszönhetően a magas minőséget képviselő néptánc hagyományai napjainkban is élnek Szentendrén. A tánc szeretete mellett a közösség összetartó ereje is szerepet játszik abban, hogy évről évre egyre több gyermek csatlakozik a Szentendre város támogatását is élvező, nagy múltú csoporthoz.
Forrás és fotó: Advent Szentendrén közösségi oldal