loader
2057 - Személyes utópiák – kiállításmegnyitó holnap a MANK-ban

2057 - Személyes utópiák – kiállításmegnyitó holnap a MANK-ban

Holnap 18.00 órakor kezdődik a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.  2057 – Személyes utópiák fiatal alkotóművészek tavaszi tárlata című csoportos kiállításának megnyitója.

A MANK Galériában a kiállítást megnyitja F. Tóth Benedek, az Index főszerkesztő-helyettese, Zsoldos Péter-díjas író. A tárlatot bemutatja Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora, közreműködik Gergye Krisztián kortárs táncművész. A házigazda Tardy Anna, a MANK ügyvezető igazgatója.

2057 – Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a kiállítók a születésük óta megélhettek. A jövőkutatók sorsfordító évtizednek ígérik a 2050-es éveket, éppen ezért kíváncsisággal fordultunk a fiatal művészek felé, hogy megmutathassák a jövőre vonatkozó vízióikat.

A MANK Galériában megvalósuló tárlat olyan műalkotásokat mutat be, melyek személyes érzések és meglátások alapján tárják elénk a jövőben kialakuló személyes terek és kapcsolatok minőségét; a természet és a digitalizáció összefonódását, valamint vizualizált alternatív valóságokat is.

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

Balogh Kristóf József, Birkás Mona, Csatlós Kitti Asztrid, Csonka Veronika, Dovák Melinda, Erdei Adrienn, Grinberg Daniella, Hardi Ágnes, Határ Attila, Hartyándi Flóra, w. Horváth Tibor, Kádár Emese, Kármán Dániel, Kocsis Gergely, Kovács Máté, Kuzma Eszter, Lajkó Nóra, Pusztafi Panna Pálma, Sibitka Anna, Szabó Anna-Mária, Szabó Nóra, Tóth Xénia, Varga Eszter

A kiállítás 2022. április 27. és június 11. között tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 17 óra között.

Forrás: MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Fotó: Kádár Emese: Töredezettség, 2021

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok