loader
Zöld mesetábor – egy hét a természet jegyében

Zöld mesetábor – egy hét a természet jegyében

Zöld mesetáborba várta a 6 és 10 év közötti gyerekeket a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár július negyedikétől. A táborban a környezetvédelemé volt a főszerep, így a gyerekek meséken és játékokon keresztül ismerhették meg a környék természeti kincseit.

„Papírszínházzal, sok mesével, kézműves feladatokkal és madárbarát programokkal, előadásokkal vártuk a gyerekeket, hogy minél jobban megismerkedhessenek a természet szépségével és a környék adottságaival” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Tóth-Jávorka Brigitta, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár általános igazgatóhelyettese. Hozzátette: a tábor célja az volt, hogy a gyerekek sok időt töltsenek a szabadban, a vízparton, ezzel illeszkedve a könyvtár zöld törekvéseihez is.

A táborozók ellátogathattak a szentendrei Duna- és patakpartra, a Skanzenbe, a Czóbel parkba és a Japánkertbe is, de a kézműves feladatok is az újrahasznosítás, illetve a természetes alapanyagok köré épültek. A tábort Kovács-Buday Zsuzsanna és Kraus-Kovács Anna gyermekkönyvtárosok álmodták és szervezték meg.

Tóth-Jávorka Brigitta stábunknak elmondta: A nyár folyamán új táborral már nem készül a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, de a gyermekkönyvtár ez idő alatt sem hagyja magára az ifjú könyvmolyokat, ugyanis a nyári olvasáskihívásukhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Fotó: https://gyermekkonyvtar.hbpmk.hu/ 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok