loader
Véglegesek a 11-es út műszaki tervei

Véglegesek a 11-es út műszaki tervei

Bemutatta a Magyar Közút június 8-án a 11-es út szentendrei szakaszának módosításokkal bővített műszaki terveit. Olvasható a szentendre.hu oldalon.

A hosszas egyeztetések után jóváhagyott és véglegesített műszaki tervek alapján augusztusra elkészülnek a kivitelezési tervek. A közbeszerzési eljárást követően 2022 márciusában kezdődhet meg az érdemi munka. A terv része a Rózsa utcai csomópont átalakítása, amihez a Honvédelmi Minisztérium és a laktanya parancsnok együttműködésére is szükség van.

A műszaki tervek alapján teljes egészében megújul az útburkolat, a csapadékvíz-elvezető rendszer, továbbá több nagy csomópont, melyek közül a Rózsa utcai és az Egres úti kereszteződés kanyarodósávval bővül, ezzel biztosítva a túlterhelt kereszteződések forgalmának áteresztőképességét.

Átalakul a forgalomirányító rendszer, a jelenleg mindössze három programmal bíró struktúra – az aktuális forgalomhoz igazítva – mintegy hetven féle variációra ad majd lehetőséget.

Az átfogó felújítás a tervek szerint 15 hónapig tart, várhatóan 2023-ra készül el. A kivitelezés során lassításokra, korlátozásokra, sávlezárásokra kell számítani, ami minden járművel közlekedő szentendrei polgártól és a városon átutazóktól is türelmet kíván.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok