loader
Vasvári Pál tagóvoda - Elkezdődik a tetőcsere

Vasvári Pál tagóvoda - Elkezdődik a tetőcsere

Hivatalosan is átadják a héten a Vasvári óvodában a munkaterület. Megtörtént az előzetes helyszíni bejárás, amelyen részt vett a városvezetés, az óvodavezetés, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda, a műszaki ellenőr és a kivitelező. Tavaly októberben döntötte el a városvezetés, hogy 2021-ben önerőből elvégezteti a tetőzet teljes cseréjét az önkormányzat.

Folyamatosak az egyeztetések a Vasvári Pál utcai óvoda tetőfelújítását végző kivitelező és Szentendre Város Önkormányzatának Hivatala között. A július 8-án tartott előzetes helyszíni bejáráson Fülöp Zsolt polgármester, Pilis Dániel általános alpolgármester és Magyar Judit költségvetésért felelős alpolgármester jelenlétében az óvoda vezetése, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai, a műszaki ellenőr és a kivitelező, a munkavégzéshez szükséges előzetes feltételeket ellenőrizték.

Hivatalosan a munkaterület 14-én adják át. A felújítás előtti állapotokról fényképes és videós állapotfelvétel is készült. A belső tereket nagyobb részben nem érinti a munkavégzés, azonban ettől függetlenül minden eszközt és berendezést fóliával fednek le. Közvetlen fóliatakarást kap felülről az állmennyezet, valamint az udvari gumiszőnyeg is. A tetőcsere kivitelezésére a kivitelezőnek a munkaterület átadásától számított 40 naptári nap áll rendelkezésére.

A munkák az építész-tervező által leírt módon kerülnek szakszerűen elvégzésre, melyet a helyszínen az önkormányzat által megbízott műszaki ellenőr folyamatosan ellenőriz.

Előzetesen már több, akkreditált laborral végeztetett mintavétel is történt az épületben és környékén. Az önkormányzat az óvoda légterében folyamatosan – két szerkezeti részen pedig külön is (festék és gumiszőnyeg) – végeztetett bevizsgálást. Azbeszttartalom egyik alkalommal sem volt kimutatható. A kivitelezőnek a felújítás során további három mérést kell végeztetnie azbeszt-koncentrációra. Amennyiben az eredmények negatívak lesznek, és a terület igazoltan nem tartalmaz továbbra sem egészségre ártalmas anyagokat, csak akkor lesz átadható a terület az óvodavezetésnek.

Az önkormányzat 2021. április 8-án írt ki közbeszerzést. A közbeszerzésen nyertes kivitelezővel az önkormányzat 2021. június 16-án írt alá szerződést. A tetőcsere kivitelezési díja tartalékkeret nélkül, bruttó 73,2 millió forint, melyet az önkormányzat 100%-ban saját forrásból finanszíroz.

A kormányzati elvonások és az elhúzódó járványhelyzetben a város saját bevételei jelentős mértékben lecsökkentek, így felújításokra, beruházásokra alig van keret. Ezért a polgármester még áprilisban levélben fordult dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez és Prof. dr. Kásler Miklóshoz, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjéhez. Az kérte, hogy egyedi elbírálás alapján kormányzati keretből biztosítsák a szentendrei Vasvári úti tagóvoda azbeszttartalmú tetőzetének cseréjét. A válaszlevelek szerint azonban a költségvetési törvény ilyen támogatást nem tesz lehetővé.

Kérik, hogy a felújítással kapcsolatos lakossági kérdésekkel, észrevételekkel forduljanak az önkormányzat ügyfélszolgálatához. E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu, Telefon: +36-26-300-407

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok