loader
Vasvári Csaba, színész lett a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője

Vasvári Csaba, színész lett a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője

Szentendre Város Képviselő-testülete 11 igen szavazattal megválasztotta Vasvári Csabát a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Vasvári Csaba, színész 1992-ben diplomázott a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. Játszott már többek között a Nemzeti Színházban, a Madách Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is.

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete korábbi ülésén úgy döntött, hogy mint a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. egyszemélyi tulajdonosa, az ügyvezetői feladatok ellátására általános ügyvezetői és előadó-művészeti ügyvezetői pozíciót hoz létre és az előadó-művészeti ügyvezető kiválasztására pályázati felhívást tesz közzé. Az általános ügyvezetői feladatokkal Solymosi Helénát bízta meg határozatlan időre.

A pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kértek fel, melynek két tagjának a kulturális alpolgármestert, Sólyomné Gyürk Dorottyát és a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnökét, Boda Anna Máriát jelölték. A Színházművészeti Bizottságtól négy tag, Az Emberi Erőforrások Minisztériumától egy tag kijelölését kérték. A pályázat benyújtására nyitva álló határidő leteltéig egy pályázat érkezett, melyet Vasvári Csaba nyújtott be. A pályázó megfelel a vonatkozó jogszabályokban és a pályázati kiírásban megjelölt feltételeknek. Az értékelő bizottság 2016. április 8-i ülésén egybehangzóan támogatta Vasvári Csaba pályázatát.

A véleményező szakmai bizottság javaslatát figyelembe véve a polgármester azt javasolta, hogy Vasvári Csabát bízza meg a testület a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. előadó-művészeti ügyvezetői feladatokkal a pályázati kiírásban meghatározott 5 éves határozott időtartamra. Az ügyvezető havi munkabérét bruttó 260.000 Ft/hó összegben határozták meg.

Az új ügyvezető megválasztásával Kubatovics Áron, a TESZ önkormányzati képviselője nem értett egyet.

Vasvári Csaba, színész 1992-ben diplomázott a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. Játszott már többek között a Nemzeti Színházban, a Madách Színházban (1992–1993, 1999–) és a szolnoki Szigligeti Színházban (1993–1999) is. 2008-tól 2011. április 27-ig a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója volt. Több játékfilmben és tévéfilmben szerepelt. Szentendre Város Képviselő-testülete 11 igen szavazattal megválasztotta Vasvári Csabát a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok