loader
Várják a jelöléseket Budakalász városi díjaira

Várják a jelöléseket Budakalász városi díjaira

Budakalász Város weboldalán közzétett tájékoztató szerint, augusztus 31-ig várják a lakossági javaslatokat a „Budakalász Város Díszpolgára” és a „Budakalász emlékérem díjak jelöltjeire. A díjakat az október 23-i városi rendezvényen adják át.

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi városi díjakra várja a javaslatokat:

„Budakalász Város Díszpolgára” díj

Adományozható annak a személynek, aki a társadalom- és természettudományok, a sport és a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a népzene, a néptánc, a színház, a képző- és iparművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet, kortárs zene, tánc) terén magas színvonalon végzett alkotó tevékenységéért, a sport terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével, a város sport, kulturális életének fejlődéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért, a sport, a közművelődés területén maradandó értéket teremtett. Aki kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a városon belül, mind pedig országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll. 

„Budakalász emlékérem”

Adományozható azon személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik, vagy amelyek a város fejlesztésében, a társadalmi, egészségügyi, szociális, sport, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a település értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

 

A javaslatokat, ajánlásokat írásban, a rendelet 1. mellékletét képező nyomtatványon és elektronikusan szerkeszthető formában (e-mailen az info@budakalasz.hu címen) kell indoklással, méltatással (legalább 1000 karakter) elkészíteni és benyújtani úgy, hogy az a díjátadásakor alkalmas legyen a díjazott érdemeinek ismertetéséhez, a méltatásához. Jelölő lehet minden budakalászi polgár, aki a www.budakalasz.hu honlapon közzétett nyomtatványt kitölti és elküldi. postai úton a Budakalász Város Önkormányzata, 2011 Budakalász, Petőfi tér 1. címre vagy aláírva, beszkennelve az info@budakalasz.hu e-mail címre.

A jelölés határideje: 2022. augusztus 31.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok