loader
Vadkár elhárítás lesz Budakalászon

Vadkár elhárítás lesz Budakalászon

A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány visszaszorítása érdekében a Budakalászi Polgármesteri Hivatal – a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyével – az állatok szabályozott kilövésére adott megbízást - olvasható Budakalász Város Hivatalos weboldalán. A vadászat területe a város belterülettel közvetlenül határos, beépült és részben lakott kiskertes– és mezőgazdasági művelés alatt álló részei, a következők szerint:

Mély utca 051/33 hrsz

Mély utca 051/37 hrsz

Fácán köz 9.

A vadászatok ideje 2022. augusztus 15. és 2022. szeptember 30. közötti időszakban előreláthatólag este 20 óra és reggel 06 óra között, illetve 2022. október 01. és 2022 november 15. közötti időszakban délután 16 óra és reggel 06 óra között lesz - tájékoztat a portál.

Az Önkormányzat kéri, hogy ezen időszakokban a fenti területeken lehetőség szerint ne tartózkodjanak. Amennyiben ez mégis szükséges, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruhadarabokat (pl. láthatósági mellény és sapka). Kutyáikat, egyéb állataikat pedig kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék.

Kérik, hogy a környéken haszonállatot tartókat, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre.

A vadászattal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója: Hágel Ferenc telefon: +36 (26) 340-266. A vadászat irányítója: Horváth Zoltán.

Forrás, fotó: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok