loader
Útburkolati jelek festése várható három helyszínen

Útburkolati jelek festése várható három helyszínen

Rövidesen három helyszínen is útburkolati felfestések lesznek a városban. "Az Erdőhát utca és a Klisovác utca kereszteződésében az új forgalmi rend miatt, a Budai úton a Klisovác utca torkolatánál, valamint a Lenfonó bejáratánál pedig a kikanyarodást segítő jelzéseket fogja az Önkormányzat felújítani, illetve kibővíteni. A munkák pontos időpontjáról hamarosan tájékoztatást adunk." - adta hírül az Önkormányzat a város hivatalos honlapján.

A következő napokban három helyszínen készülnek a közlekedést segítő útburkolati felfestések a városban. Az Erdőhát utca és a Klisovác utca találkozásánál a forgalmi rend megváltozása miatt és a kereszteződés biztonságának növelése érdekében az Erdőhát utca felől érkezőknek kell elsőbbséget adni a Klisovác utcán haladóknak. Emiatt „Állj, elsőbbségadás kötelező” táblát helyeznek ki és az ehhez kapcsolódó felfestéseket készítik el a szakemberek. A változás elsősorban a Patakpart Általános Iskolába tartó gyalogos és kerékpáros forgalom védelmét szolgálja.

Tavaly az állami kezelésben lévő Budai úton a Klisovác utca torkolatánál az Önkormányzat többszöri kérésére a Magyar Közút sárga színű jelzéseket festett fel. A Klisovác utcából történő kikanyarodást segítő jelzések azóta gyorsan elkoptak, de a Magyar Közút nem vállalta a felújítást. Emiatt az Önkormányzat vette kézbe az ügyet és a Magyar Közút hozzájárulása után megrendelte a munka elvégzését.

A harmadik helyszín a Lenfonó Klinger Henrik utcai bejárata lesz, ahol a kereszteződés beláthatóságának javítása érdekében a forgalom elől elzárt terület növelésére kerül sor. A fehér felfestésekkel jelölt területeken tilos lesz a parkolás. A kivitelező tartós burkolati jelek felfestését csak melegebb időben vállalja, ezért a téli hónapok idejére kevésbé strapabíró festés kerül majd az útburkolatra. A terhelést jobban bíró tartós felfestéseket – további helyszínek bevonásával – tavasszal készítik el.

A burkolatjelek felfestését félpályás útzár mellett végzik majd, a munkálatok pontos idejét előzetesen jelezni fogjuk. Mindhárom helyszínen kérjük a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét! - olvasható a portálon.

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok