loader
Újabb hangfelvétel került elő a budakalászi városvezetők beszélgetéséről

Újabb hangfelvétel került elő a budakalászi városvezetők beszélgetéséről

„De akkor én hazudok” – mondta egy hétfő reggel nyilvánosságra került felvételen a budakalászi polgármester, amikor az alpolgármesterrel, a kabinetvezetővel és a jegyzővel azt beszélték meg, hogyan lehetne a bíróság előtt igazolni, hogy jogszerűen váltak meg a 2019-es önkormányzati választás után a korábbi, fideszes vezetésű önkormányzat jegyzőjétől. A felvétel alapján azonban olyan állítások is elhangzottak a bíróságon, amelyekről a felvételen hallhatók tudták, hogy nem fedik a valóságot. - írta a telex.hu.

A munkaügyi pert első fokon márciusban az önkormányzat elbukta a korábbi jegyzővel szemben, a megbeszélésen elhangzott érveket azonban így is elmondta a bíróság előtt Göbl Richárd polgármester, noha a megbeszélésen vitatta, hogy azok megalapozottak volnának. Az önkormányzat fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, amely alapján több mint 20 millió forint jár a korábbi jegyzőnek az eltávolítása miatt.

Dr. Göbl Richárd polgármester válasza is megjelent a város hivatalos weboldalán.

A polgármester ezt írja: 2019-es önkormányzati választásokat Budakalászon egy független lokálpatrióta egyesület, a 2011 Egyesület nyerte. A korábbi helyi zűrös ingatlanügyek feltárása és más magánérdekekkel szembeni következetes városvezetői döntéseinket célzott lejáratókampány kíséri. Ennek egyik formája a hivatal irodáiból és utcai magánbeszélgetésekből származó illegális hangfelvételek rögzítése és kiszámíthatatlan nyilvános felbukkanása. E lehallgatások miatt a büntetőfeljelentést megtettük, az eljárás folyamatban van.

A teljes cikk itt olvasható. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok