Újabb földi-kémiai szúnyoggyérítés lesz július 9-én, Szentendrén

Újabb földi-kémiai szúnyoggyérítés lesz július 9-én, Szentendrén

 

A szokásostól eltérően, három egymást követő héten belül újra földi-kémiai szúnyoggyérítést rendelt el a magyar kormány Szentendrén. Az intézkedést 2024. július 9-én (kedden), napnyugta után végzik el, rossz idő esetén július 10-én vagy 11-én kerül sor rá, szintén este.

A központi utasítás szerinti június 25-i és július 3-i kémiai szúnyoggyérítések után július 9-én ismét földi úton, platós járműveken elhelyezett berendezésekkel permetezik az irtószert a csípőszúnyogok ellen.

Az országos földi-kémiai szúnyoggyérítés során a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használják. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megbízott kivitelező (Szerocor Konzorcium) és a szakértői konzorcium (Pannon-Bio-Kalibra) szerint a készítmény a kijuttatott mennyiségben csak az érzékenyebb rovarokra ártalmas, melegvérű állatokra és emberekre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészeket az önkormányzat értesíti a gyérítés időpontjáról. A lakosságnak javasolt intézkedések a gyérítés ideje alatt:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és ruhákat gyűjtsék össze vagy takarják le a kezelés napján.
  • A kezelés ideje alatt és az azt követő egy órában tartsák zárva az ablakokat, ajtókat, és kapcsolják ki a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket.
  • A kezelt területen termő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt mossák meg.
  • Ne tartózkodjanak a kezelt gépkocsi közvetlen közelében.

 

Forrás: www.szentendre.hu

 

 

Címkék: