loader
Új szürke hulladékgyűjtőket kapnak a budakalásziak

Új szürke hulladékgyűjtőket kapnak a budakalásziak

Ingyenesen biztosítja az új kommunális hulladékgyűjtő edényeket a budakalászi lakosoknak az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Kft. Az új szemetesekre az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező ügyfelek jogosultak. November végétől összesen négy alkalommal vehetik majd át az igénylők a szürke kukákat, a szolgáltató Klinger Henrik utcai telephelyén.

Tavaly a kék, a sárga és a barna kukák, valamint a komposztládák kiosztásával kezdődött el Budakalász hulladékgyűjtési eszközeinek megújítása. Budakalász Város Önkormányzata az új szolgáltatóval való szerződéskötéskor ragaszkodott hozzá, hogy az NHSZ Vértes Vidéke Kft. gondoskodjon a lakók szeméttárolóinak korszerűsítéséről. Idén novemberben és decemberben a szürke-fekete színű, kommunális hulladékgyűjtő edények lecserélését valósítják meg. Az új kukák beszerzését teljes mértékben a szolgáltató finanszírozta.

A 60, 80 és 120 literes szemetesek közül az ügyfelek arra a méretre jogosultak, amekkora a jelenlegi szerződésükben is szerepel. A kukák kerekekkel vannak ellátva, így könnyebben kezelhetők, mint a régi, elavult, esetleg sérült tárolók. A Hulladékudvarból kerekek nélkül autóban is egyszerűen szállíthatók majd az új, tiszta hulladékgyűjtők. A kerekeket otthon könnyen fel tudják majd szerelni a lakók.

Az Önkormányzat még dolgozik azon, hogy az NHSZ a régi szemetesek elszállításáról is gondoskodjon. Péterffy Gábor, a Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába lesz így a lakóknak két szürke kukájuk, a szolgáltató csak egyet fog kiüríteni, mégpedig azt, amelyik a hulladékszállítási közszolgáltatásra jogosító matricával van ellátva.

Az új szürke hulladékgyűjtőket a szolgáltató igény szerint minden lakossági ügyfélnek biztosítja. A gyűjtő átvételéhez hozzanak magukkal tollat, lakcímkártyát, valamint a kommunális hulladékszállítási szerződés igazoló dokumentumát (szerződést, befizetett csekket). A 65 év feletti ügyfelek számára az NHSZ az edény házhozszállítását is ingyenesen biztosítja. Ezt a szolgáltatást a 06 34/801-040-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat.vertesvideke@nhsz.hu email címen lehet igényelni. A hulladékgyűjtőt az az ingatlanhasználó veheti át, akinek a nevére szól a szerződés, de meghatalmazással más is eljöhet érte.

Átvételi időpontok:

november 26. (szombat) 8:00-15:30

december 3. (szombat) 8:00-15:30

december 10. (szombat) 8:00-15:30

december 17. (szombat) 8:00-15:30

Helyszín: Budakalászi Hulladékudvar, Klinger Henrik u.

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok