loader
Új közlekedési koncepciót kap a Vasúti villasor és környéke

Új közlekedési koncepciót kap a Vasúti villasor és környéke

Elkészült a Vasúti villasor és környékének új közlekedési koncepciója. A forgalommérésre és a lakossági javaslatokra alapozott két új szakértői tervezetet hétfőn a szentendrei Városháza dísztermében ismerhették és vitathatták meg az érdeklődők.

A Vasúti villasor – Pomázi út – Római sánc utca által behatárolt terület új közlekedési koncepciójának a tavaly októberi közösségi gyűlésen történt megvitatásakor a résztvevők egyetértettek abban, hogy a városrész közlekedési helyzete rendkívül összetett. Lakossági önkéntesek és diákok bevonásával egy fővárosi mobilitástervező műhely szervezte meg a forgalomtechnikai méréseket, majd az adatokat és a lakossági javaslatokat figyelembe véve készült el a végső tervezet.

Az eredményeket dr. Szele András, a projekt vezetője és tervezője ismertette hétfőn: hosszasan magyarázta az érdeklődőknek a mérési adatokat, majd Pilis Dániel alpolgármester beszélt a megvalósítható változtatásokról. A városatya szerint a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest minden fél elégedett legyen, ehhez pedig engedni is kell az igényekből.

A továbbiakban az érintett területen lakók kérdezhettek az előadóktól. Egyebek mellett arról érdeklődtek, mely utcákra terelnék a forgalmat más utak tehermentesítése miatt, de szó volt sebességkorlátozásról és parkolásról is. Sokan azért aggódnak, hogy saját házuk előtt fordul majd meg sokkal több gépjármű, mint korábban. Az egyik lakos szerint az intézkedések bár kellemetlenül érintik a helyieket, szükségesek a célok elérése érdekében.

Pilis Dániel azt emelte ki, valamennyi részvevő részéről kompromisszumokra lesz szükség a végső megoldás kialakításához. Az alpolgármester hozzátette: következő lépésként ütemezik a feladatokat, és folyamatosan kommunikálják majd a fejleményeket. Emellett nyitottak a további egyeztetések, fórumok megszervezésére is a lakossággal.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok