loader
Téli üzemmód

Téli üzemmód

Összesen 709 hóekével felszerelt teherautó, 175 rakodógép és 124 hómaró várja a Magyar Közút Zrt. állomáshelyein a havazást. – erről szigetszentmiklósi sajtótájékoztatón számoltak be.  Bár az időjárás még javában az ősz jegyeit hordozza, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én téli üzemmódra áll át.

Az évszakra jellemző időjárás beálltával a nap 24 órájában, 12 órás váltott műszakokban dolgoznak a társaság munkatársai a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán és koordinációján. Az átálláshoz szükséges feltételek megteremtése összetett folyamat, ugyanis a hatékony kivitelezéshez számos szervezet összehangolt együttműködésére van szükség.

A kritikus közlekedési viszonyok megelőzésére kiemelt figyelmet fordítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. „Nem várjuk meg míg kialakulnak olyan útállapotok, vagy közlekedési körülmények, amit kezelnünk kell, hanem megelőző jelleggel, alászórással, megelőző síkosság mentesítéssel próbáljuk elejét venni ezeknek a körülményeknek” – emelte ki Magyari László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei Igazgatóság igazgatója. 

Nem csak a főváros beékelt elhelyezkedése, de a Duna mindkét partja is speciális helyzetet teremt a Pest Vármegyei Igazgatóság számára. Térségünk valamennyi településének lakosságát közvetlenül érinti a régióban egyre fokozódó kritikus közlekedési helyzet.

A közlekedési anomáliák elkerülésének, kezelésének érdekében az illetékes szervek felkészültsége mellett szükség van a forgalomban résztvevők együttműködésére – hangsúlyozta Magyari László. Javasolt az utazást megtervezni, előre tájékozódni az esetleges torlódásokról, melyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. web- és közösségi oldalán is megtehetnek.

Téli üzemmód
Téli üzemmód
Téli üzemmód
Téli üzemmód
Téli üzemmód

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok