loader
Szentendrére is jut a térségi 1 milliárd forint fejlesztési támogatásból

Szentendrére is jut a térségi 1 milliárd forint fejlesztési támogatásból

Tegnap jelentette be Vitályos Eszter, térségünk országgyűlési képviselője, hogy több mint 1 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezik választókerületünkbe. Szentendre hivatalos weboldalán megjelent tájékoztatóból kiderül, hogy városunk is részesül az uniós forrásból. Ennek köszönhetően elkezdődhet a Kálvária út felső szakaszának rekonstrukciója. A beruházással a város egyik legforgalmasabb útjának minőségi fejlesztése valósul meg: az útburkolat és a padkák cseréjén túl két új gyalogátkelőhely épül; az érintett szakasz melletti zöldterületeken fákat és növényeket is telepítenek. 

Szentendre önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.3- 21-PT1-2022-00074 számú sikeres pályázatával 249.690.675 Ft támogatást nyert a felújításra, mely a Kálvária út Hamvas Béla utca és Damjanich utca közötti szakaszon valósulhat meg mintegy 730 méter hosszúságban. A beruházásnak köszönhetően a gépjárműközlekedés biztonságosabbá válik, a V8 Uszodánál megvalósuló két új gyalogátkelőhely pedig a gyalogosok számára biztosítja a biztonságos átkelést a forgalmas csomóponton.

Emellett támogatást kap a Magyar Államkincstártól (MÁK), a Dunakanyar Család-és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás, mely 250 millió forintot nyert a családsegítő szolgálat átköltöztetésére másik épületbe. 

Hogy mindez megvalósulhasson, a Dunakanyar Család-és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című felhívására pályázatot nyújtott be.

A nyertes pályázat célja a városközpontban található Bodor udvarban (Bajcsy-Zsilinszky utca 3.) kialakítani a gyermekjóléti szolgálat új, központi épületét. Annál is fontosabb a mostani hír, mert az épület felújításával a város központjában olyan helyre kerül a szolgálat, amely mindenhonnan könnyen megközelíthető, illetve nem jelent gondot az akadálymentes megközelítés biztosítása sem.

A pályázat eredményeként nemcsak a szentendreiek, de a társulásban résztvevő többi település – Budakalász, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád és Pilisszentkereszt – családjai is a korábbinál magasabb szintű szolgáltatáshoz juthatnak. - olvasható a szentendre.hu-n. 

Forrás, foto: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok