loader
Szentendre háziorvosai kapták a Semmelweis-díjakat idén

Szentendre háziorvosai kapták a Semmelweis-díjakat idén

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere adta át a Semmelweis-díjakat a város háziorvosainak. A Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen a Városháza Dísztermében jutalmazták azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a járvány megfékezésében kimagaslóan helytálltak.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei munkatársainak is megköszönte a polgármester a jól szervezett munkájukat, nagyrabecsülő teljesítményüket, összefogásukat a háziorvosokkal és a város többi intézményével. A háziorvosok praxisonként mintegy 1000 embert oltottak be, emellett pedig szervezték és adminisztrálták az oltásokat, a mindennapi betegellátás mellett.

„Könnyű kimondani, leírni, hogy 5,5 millió ember kapott oltást… De e mögött ott van, hogy minden egyes embert ki kellett kérdezni, be kellett oltani, oda kellett figyelni az a beoltott egészségi állapotára, fel kellett tölteni az adatait különböző online nyilvántartásokba, ki kellett állítani az oltási könyvét… Ennek a munkának a dandárját a háziorvosok végezték el.” - köszönte meg Dublinszki-Boda Péternek, a SZEI vezetője az egészégügyi dolgozók rátermettségét.

Az áldozatos munkáért, a járványhelyzetben tanúsított helytállásáért a díjazottak:

dr. Baracska József, dr. Bartha Zsolt, dr. Debreceni Zita, dr. Gombás Katalin, dr. Hasitz Ágnes, dr. Marosvölgyi Ildikó, dr. Szente Szilvia, dr. Szoltsányi Gábor és dr. Vetési Ágnes háziorvosoknak.

 

 

Forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok