loader
Speciális terepjárót kapott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Speciális terepjárót kapott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A Takarékbank 25 millió forintos támogatásának köszönhetően az ország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjáróját vehette át a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csütörtökön Szentendrén.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója az átadáson úgy fogalmazott, "életet menteni a legnemesebb feladat, az ilyen munkát végző szakembereket segíteni pedig szinte kötelesség"; ezért döntött a cég mérlegelés nélkül a támogatásról, s így a szolgálat az elavult speciális mentőautót korszerűre cserélheti.
Olyan alapítvány munkáját segítik - folytatta -, amelyben önkéntesek dolgoznak csaknem húsz éve, helyi kezdeményezésből indulva. A Takarékbank társadalmi felelősségvállalási programja éppen az ilyen helyi szervezetek és kezdeményezések segítéséről szól - mondta az elnök-vezérigazgató, aki kiemelte, hogy az új járművel az olyan, napjainkban egyre gyakrabban előforduló különösen nehéz helyzetekben is lehetővé válik az életmentés, amire speciális felszerelés és tudás nélkül nem lenne mód.
Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke a támogatást megköszönve arról beszélt, hogy az autóval olyan helyzetekben tudnak életeket menteni, amelyek mások számára megoldhatatlannak tűnnek.
Emlékeztetett arra, hogy tevékenységük során minden pillanatban összpontosítaniuk kell, mert a döntéseiken emberéletek múlhatnak. Hozzátette: az új eszközzel hatékonyan és biztonságosan tudják segíteni a partnerszervezetek és az állampolgárok mindennapjait.
A Takarékbank a Mészáros-csoporttal együttműködve támogatta a szolgálatot fenntartó alapítványt, hogy beszerezhesse és felszerelhesse új járművét.

A szentendrei átadáson részt vett Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa is.
A gépjármű egy mentőorvosi minősítéssel rendelkező beavatkozó autó, a jogszabályban előírt emelt szintű egészségügyi felszereléssel. Emellett mentőkutyák is helyet kapnak rajta speciális kennelekben. A mentőautó ezen kívül minden olyan szerelékkel rendelkezik, amely hegyről, mélyből, fáról, vízből, iszapból, jégről, valamint romok alóli mentéshez szükséges. Az eszközök között található többféle hőkamera, hangdetektor, száloptikás kamera, csőkamera, drónok, kötéltechnika, búvártechnika, világító rendszerek és többféle rádiótechnika.

Forrás, fotó: mti

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok