loader
Segítségnyújtás az az ukrajnai mentőkutyás szervezeteknek

Segítségnyújtás az az ukrajnai mentőkutyás szervezeteknek

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítséget ajánlott fel az ukrajnai mentőkutyás szervezeteknek.

Közösségi oldalukon mai bejegyzésükben az alábbi olvasható:

„Alapító okiratunk egyértelműen fogalmazza meg, hogy „fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra, születésre, vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül” igyekszünk segítő kezet nyújtani, ha arra szükség van. Most tesszük ezt is, mert úgy érezzük, hogy eljött az idő.

Felvettük az ukrán mentőkutyás kollégáinkkal a kapcsolatot és az alábbi segítséget ajánlottuk fel:

  • A háború következményeként munkaképtellenné váló mentőkutyáikat - ha a határhoz el tudják juttatni - akkor átvesszük és a gyógyításukat, valamint a rehabilitációjukat átvállaljuk.
  • Kapacitásainkhoz mérten, ha szükséges, akkor a kiképzés alatt álló, de még nem bevethető mentőkutyáikat átvesszük és tovább képezzük a legjobb tudásunk szerint.
  • Ha szükségük van bármilyen eszközre az életmentéshez, a mentőkutyák bevetéséhez, ellátásához, akkor igyekszünk megvásárolni és segélyszervezeten keresztül eljuttatni.
  • Ha lehetőségeink engedik (minden értelemben) akkor szükség esetén oltalmat nyújtunk a mentőkutyás barátainknak.

Hangsúlyozzuk, hogy a segítségnyújtás felajánlása baráti, ismertségi, szakmai alapon történik és saját országhatárainkon belülről tesszük. Az ukrán mentőkutyás szervezettel 2012 óta ápolunk jó kapcsolatot, hiszen a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetséggel együttműködve ebben az évben rendeztek mentőkutyás világbajnokságot Ukrajnában.”

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy nem gyűjtenek jelenleg sem pénzt, sem eszközt erre a célra. Ha ez változik, akkor jelentkezni fognak.

Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok