Riasztás

Riasztás

Felhőszakadásra vonatkozó figyelmeztetést adott ki Magyarország területére 2023.05.30. kedd éjfélig az Országos Meteorológia Szolgálat. Az érintett területeken huszonöt-harminc milliméternél is több csapadék hullhat. Az előrejelzés szerint főként a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén lesznek a legkedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához, de néhány cella máshol is előfordulhat. A cellák környezetében elsősorban felhőszakadásra kell készülni, de átmenetileg viharos szél és kisebb méretű jégeső is előfordulhat – olvasható a www.met.hu-n.

A MET munkatársai fontosnak tartják kiemelni, hogy a figyelmeztető előrejelzés és riasztás nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett területen.

A veszélyjelzési információk a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ illetve a veszelyjelzes.met.hu oldalon érhetők el. Az oldal színekkel ellátott térképére pillantva azonnal látható, hogy mely területeket érintheti az adott időjárási jelenség. A térképre kattintva pedig szöveges formában lehet részletesebben tájékozódni a várható időjárási viszonyokról az adott térségben.

Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről az elsőfokú, citromsárga riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be.

 

Forrás: www.met.hu

Fotó: www.met.hu