loader
Rendkívüli ülést tartottak hétfőn délután

Rendkívüli ülést tartottak hétfőn délután

Rendkívüli ülést tartott Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete tegnap délután. A megjelent tizenegy képviselő egyhangúlag megszavazta a Szent István Templom felújítását és a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal kötött használati szerződés javaslatát is. 

Szeptember 19-én, 16 órakor kezdődő Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén először a „Szentistvántelepi Szent István templom felújítása, előtető építése” tárgyában lefolytatott beszerzési eljárás lezárására, és együttműködési megállapodás megkötésére vonatkozó javaslatot szavazta meg. Pályázati úton 33,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Budakalász a helyi Szent István Templom felújítására, előtető építésére.

A második előterjesztés a használati szerződés megkötését tartalmazta a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal. A Szakszolgálat képviselője is jelen volt a hétfői rendkívüli ülésen. Az Önkormányzat, a Ceglédi Tankerület, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentendrei Tagintézménye és a Budakalászi Bölcsőde vezetői között létrejött használati szerződés lejárt. A Képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a Budakalászi Bölcsőde Mályva utcai Tagintézménye egy helyiségét egyéni korai fejlesztő foglalkozások megtartására térítésmentesen használatba adja december 31-ig. 

A következő napirendi pontban a polgármester beszámolt arról, hogy a Kalászi Idősek Klubjának vezetője, a közalkalmazotti jogviszonyának 2022. szeptember 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését kérte. A Kalászi Idősek Klubja intézményvezetői pályázatának kiírásának javaslatát elfogadta a képviselő testület.

A negyedik, azaz az utolsó napirendi pont ingatlan átminősítésről szólt: a testület javaslatot fogadott el a Dolinai és Hegyalja utcák találkozásánál található 3530/1 helyrajzi számú ingatlan átminősítéséről.

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete legközelebb jövő hét szerdán, szeptember 28-án tart rendes testületi ülést.

A hétfői rendkívüli ülésről összefoglalót a mai 19 órakor kezdődő Budakalász Ma adásában láthatnak összefoglalót.  A TV Budakalász adását megtalálják a Magyar Telekom IPTV hálózatán a 243-as csatornán, valamint a Vodafone-UPC hálózatán az 513-as csatornán. https://www.szentendre.media.hu/.../tv-budakalasz...

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok