Puskás Öcsi Szentendrén - Új marcipánszoborral bővült a Szamos Múzeum

Puskás Öcsi Szentendrén - Új marcipánszoborral bővült a Szamos Múzeum

A legendás magyar labdarúgóról készített marcipánszobor leleplezésével ünnepelte 30. születésnapját a Szamos Marcipán Múzeum  - tájékozódhatunk a város hivatalos honlapján. 

Az eseményen részt vett és beszédet mondott a világhírű szentendrei cukrászda tulajdonosa, Kelényi-Szamos Gabriella, Fülöp Zsolt polgármester és Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója, a Nemzeti Sport főszerkesztője. Utóbbi Puskás Öcsi méltatása közben felidézte, hogy a legendás magyar futballistának van szentendrei kötődése. 1984-ben, Budai II László halálának emlékére – aki a szentendrei katonai főiskola oktatója és focicsapatának edzője is volt – az izbégi pályán rendeztek egy öregfiúmeccset. Ezen az aranycsapat kapitánya is részt vett.

Fülöp Zsolt, aki fiatalon szintén jelen volt és élőben nézte a magyar futballegendák izbégi bemutatómérkőzését, a Szentendre.hu-nak elmondta: emléke is van arról, ahogy a közönségből egyesek azzal cukkolták a már pocakos Puskás Öcsit, hogy úgy sem tudja belőni a ficakba a labdát, amelyre nagyon hamar rácáfolt a Honvéd, a Real Madrid és a magyar válogatott egykori csapatkapitánya: idősebb korában is elképesztő technikával, nemes egyszerűséggel ívelt a pipába.

Puskás Ferenc nagyon közel áll a Szamos Marcipán tulajdonosának szívéhez is, nem véletlenül készült róla a múzeum legújabb kiállítási alkotása. Kelényi-Szamos Gabriella felidézte, hogy gyermekként ő és minden kortársa egy kavics elrúgásakor is Szepesi György rádiós sportkommentátor szállóigévé vált áll mondatát kiabálták: „Puskás lő, góóól!”.

A Szamos múzeum kiállítóhelysége idén nyáron a 30. évfordulóra, a vele szemben található cukrászda Klimt termével bővült, itt állították ki a Puskás Ferenc tiszteletére készült marcipánszobrot. Kimmelné Izsák Tünde alkotása 304 munka óra alatt, 18 kiló marcipánból és kókuszból készült.

Címkék: