Összefogás a kézművesség világnapján

Összefogás a kézművesség világnapján

60 manufaktúra, 20 mesterség 30 településen. Június 12-én nagyszabású rendezvény-sorozattal készül a Magyar Kézműves Szövetség a kézművesség világnapjára. A programsorozat sajtótájékoztatóját péntek délelőtt tartották Szentendre szívében, ahol az esemény fővédnőke dr. Vitályos Eszter Pest Megye 3. számú választókerületének elnöke is részt vett.

 

„A magyar kézműves szakmát a koronavírus nagyon súlyosan érintette. Elsőként szálltunk ki gyakorlatilag a gazdasági életből és utolsóként fogunk visszatérni” mondta pénteken Szabó Kata a Magyar Kézműves Szövetség elnöke az Összefogás a Kézművesség világnapján című esemény sajtótájékoztatóján Szentendrén. Ezzel az országos program-sorozattal szeretnék segíteni a magyar kézműves szakmát és felhívni a feigyelmet a kézműves hagyományaink ápolására.  A Magyar Kézműves Szövetség  közel tíz éve jött létre azért, hogy egy alkotó közösségbe tartozzanak azok a mesterek, iparművészek, akik életvitelszerű munkájukkal erősítik a hazai tárgyalkotó kulturát.

A Magyar Kézműves Szövetség honlapján található egy térkép, ahol szakmák és települések szerint csoportosítva, megtalálhatóak a különböző hazai műhelyek.

Június 12-én az Összefogás a kézművesség világnapján című esemény Szentendréről a Lepizsán Manufaktúrából indul majd, de számos más szentendrei kézműves műhely is várja majd a látogatókat. További részleteket a magyarkezmuvesszovetség.hu oldalon találhatnak.

 

 

 

Címkék: ,