loader
Októbertől forgalmi változás a Csapás utcában és a Klenityben

Októbertől forgalmi változás a Csapás utcában és a Klenityben

A képviselő-testület az új behajtási rendelet megalkotásával párhuzamosan felülvizsgálta a Klenity városrészben, valamint a Csapás utcában tervezett forgalomtechnikai beavatkozásokat. A tavaly ősszel elfogadott csomaghoz képest érdemi változás, hogy fix akadályok lesznek – olvasható Budakalász város weboldalán. Az új forgalmi rend október 1-jétől lép érvénybe, az útvonaltervező programok innentől már nem fogják felajánlani az érintett budakalászi mellékutcákat az átmenő forgalom számára – írja a portál.

A képviselő-testület hosszú lakossági és szakmai egyeztetési folyamatot követően elfogadta a Klenity városrészben, illetve a Csapás utca környezetében tervezett forgalmi beavatkozásról szóló javaslatot. Tavaly ősz óta több körülmény is jelentősen megváltozott, ami indokolttá tette a beavatkozások felülvizsgálatát, illetve finomhangolását:

- a gazdasági helyzet romlásával Budakalász költségvetési lehetőségei is szűkültek;

- a Magyar Közút a 11-es főút teljes szentendrei szakaszának felújítását tervezi (a munkakezdést a következő hónapokra ígérték, de a központi költségvetési korrekciók miatt a beruházás időzítése bizonytalan);

- a közelmúltban érkezett a hír, hogy a Kormány kiadáscsökkentő intézkedései miatt a Budakalászt északról elkerülő út építése csúszik

- a tervezett beavatkozásokkal kapcsolatban újabb lakossági észrevételek és javaslatok érkeztek az Önkormányzathoz.

A képviselő-testület ezért felülvizsgálta és néhány ponton módosította a korábbi döntését. A forgalomtechnikai változásokról minden információt megtalálnak, a  budakalasz.hu – n.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok