loader
Nem kell orvosi igazolás az otthonmaradáshoz

Nem kell orvosi igazolás az otthonmaradáshoz

Nem kell orvosi igazolás az otthonmaradáshoz, hívja fel a figyelmet Budakalász két házi gyermekorvosa Dr. Dalloul Hicham és Dr. Tordas Dániel.

Az április 19-i - elsősorban iskolák újranyitásával kapcsolatos, közösségi oldalon közzétett - bejegyzésükben olvasható, hogy „Sorra érkeznek az orvosi igazoláskérések, az egyébként egészséges gyermekek részére, hiszen sokan – a jelen helyzetben érthető okokból – nem szeretnék közösségbe engedni a gyerekeket még.

A háziorvos iskolai hiányzást csak betegség okán igazolhat törvényesen. Ettől függetlenül természetesen, ha egy család ilyen döntést hoz, azt teljes mellszélességgel támogatom. Igazolást ugyanakkor kiadni nem tudunk. De szerencsére nincs is rá szükség.” – írta Dr. Tordas Dániel közösségi oldalán.

Nem kell kiadni ilyen igazolást! - Ezt Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is megerősítette, valamint egy rendelet is lehetőséget ad erre járványtól függetlenül is. Ennek értelmében a hiányzás igazoltnak tekinthető, ha alapos indoka volt.

A szülők kérvényezhetik az intézményvezetőtől, aki engedélyezni fogja és igazoltnak tekinti a hiányzást!

 

 

 

 

 

Kép forrása: bebikkicsikesnagyok.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok