loader
Megújul a Vasvári úton lévő tagóvoda teteje

Megújul a Vasvári úton lévő tagóvoda teteje

Aláírták a kivitelezési szerződést a Vasvári Pál úti Tagóvoda azbeszttartalmú tetőzetének cseréjére. A beruházás saját forrásból valósul meg. - Olvasható a szentendre.hu-n.

 

Az önkormányzat állami támogatást is szeretett volna kérni a beruházáshoz, amit egyelőre nem sikerült megszerezni. "A Vasvári óvoda tetőcseréjére egyedi támogatást kértünk az illetékes állami szervektől, de azt a választ kaptuk, hogy erre nincs lehetőség. A beruházást elindítjuk, vállalva a pénzügyi kockázatot, és közben megpróbáljuk megteremteni a pénzügyi feltételeket is – mondta a polgármester a város pénzügyi helyzetéről szóló online testületi megbeszélésen."

A feltételes közbeszerzésre két ajánlat érkezett, nettó 68 és 58 millió forint vállalkozói díjakkal. A benyújtott pályázatokat és az ajánlattévők referenciáit megvizsgálva a Hő-Stopp Mester Kft. nettó 58 millió forintos pályázatát hirdették ki nyertesnekA kivitelezéshez szükséges műszaki ellenőri tevékenységre vonatkozó beszerzési eljárás szintén sikeresen lezajlott.
A kivitelezés előreláthatólag másfél hónapot vesz igénybe, várhatóan 2021. július közepén  kezdődik a munka. A kivitelezés az azbesztmentesítés szigorú előírásai szerint történik, az önkormányzat az azbesztmentesítés során alkalmazott technológiáról tájékoztatni fogja a szülőket és a környéken élőket.

A Képviselő-testület június 16. ülésén tárgyalta az előzetes számítások szerint bruttó 80 millió forint értékű beruházás előterjesztését. A tervek szerint az önkormányzat saját forrásból fogja fedezni a költségeket, ezért a 2021. évi költségvetés módosítására lesz szükség.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok