loader
Meghosszabbítva november 30-ig!

Meghosszabbítva november 30-ig!

A javaslatok beküldésének határidejét 2023. november 26-ról november 30-ra módosították, - olvasható városunk hivatalos honlapján.

Ahogy korábban megírtuk:

Egyes városfejlesztési ügyekben a döntés a városrészben lakók kezében van. Ennek ad keretet a negyedik alkalommal elindított Városrészi Költségvetés 2024-es programja, ami idén ősszel november 1-jén kezdődik.

A ’24-es programban a felhasználható keretösszeg a fejlesztési ötletek megvalósítására minden városrész számára tízmillió forint. A tapasztalatok szerint a program lebonyolítása – a tervezéstől az eredményhirdetésig – hét-nyolc hónapot vesz igénybe. A korábbi évek programjainak márciusi indításával a nyertes fejlesztések kivitelezése a nyár derekán kezdődhetett el, amit gyakran megakasztott az őszi, téli kedvezőtlen időjárás..

Az ütemterv a következőképpen alakul:


Feldolgozás és szavazásra bocsátás: 2023. november 30. és 2024. március 3.
Szavazás: 2024. március 4. és 2024. március 31.
Eredményhirdetés: 2024. április 15.

Az egyre nagyobb részvételt magáénak tudó program lehetővé teszi, hogy a város polgárai fejlesztési javaslatokat tegyenek, majd a szakmai felülvizsgálat után szavazataikkal eldöntsék, hogy melyeket tartják leginkább megvalósításra érdemesnek. Így jól érvényesül egy-egy városrész közösségének szándéka közvetlen környezete fejlesztésében.

 

Forrás: www.szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok