loader
Már nem csak olvasni járhatunk a könyvtárba

Már nem csak olvasni járhatunk a könyvtárba

Makovecz Virág a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár új könyvtárvezetője. November elsejétől pedig közösen alakítják az intézményegység működését a Faluház közművelődési munkatársaként már jól ismert Uttoné Ochodniczki Vandával.

„Ugyanazt csinálom, amit eddig, csak nagyobb a felelősségem, de nagy izgalommal nézek a jövő elébe. Rengeteg mindent kell még ezzel kapcsolatban tanulnom…, de igyekszem a lehető legjobban csinálni.” – mondta szerényen a könyvtárosként már sokaknak ismerős új intézményegység-vezető.

A létesítmény mindennapjairól és a terveikről is nyilatkozott Makovecz Virág, valamint a budakalásziak olvasási szokásaiba is beavatta szerkesztőségünket. A hagyományos olvasnivalókon túl hangoskönyvekkel és hírlapokkal, magazinokkal is várják a látogatókat, továbbá jövőre színes programokkal igyekeznek még jobban kielégíteni a városi könyvtárba járók kultúra iránti igényét.

„Mindenképpen szeretnénk visszahozni a könyvtárba a korábban jól bevált gyerekprogramokat…, a diafilmklubot, akár kamaszoknak szóló önismereti klubokat, a háziasszonyoknak pedig gyakorlati dolgokban segítséget nyújtó eseményeket szervezünk jövő évtől.” – árulta el a TV Budakalász munkatársának az intézményegység vezetője.

Makovecz Virággal készített hosszabb stúdióbeszélgetésünket megtekinthetik pénteki Kultúrcseppek című magazinműsorunkban, míg ma este a Budakalász MA adásában találkozhatnak vele 19.00-tól.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok