loader
Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Az ország 373 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. A rendezvényre Pest megyében 9 hivatásos tűzoltóság mellett 2 önkormányzati tűzoltóság és 17 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

Szentendre Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága szeretettel vár mindenkit „nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényéra, az Ipar u. 5. szám alatt.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: PMKI Szentendre HTP (2018)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok