loader
Letették a Vasút sori óvoda alapkövét

Letették a Vasút sori óvoda alapkövét

Megáldották és ünnepélyesen elhelyezték az új Vasút sori óvoda alapkövét Budakalászon. A telket és a terveket az Önkormányzat biztosította a további költségeket pedig az Esztergom-Budapest Főegyházmegye állja. A tervek szerint jövő szeptembertől vehetik birtokba az intézményt az ovisok.

 

„A régi Vasút sori óvodát 2017-ben zárta be az önkormányzat, az épületet 2019 augusztusában lebontották. A 2016-ban benyújtott önkormányzati óvodaépítési pályázatot a Pénzügyminisztérium 2020-ban költséghatékonysági indokkal elutasította”  - olvasható a város hivatalos oldalán. Hosszas tárgyalások után 2021 tavaszán sikerült megállapodni az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével egy új, 4 csoportos óvoda felépítéséről a kalászi templom közvetlen szomszédságában. Az előző héten kezdődtek el a munkálatok a területen, hétfőn délután 18 órakor pedig az alapköletételre került sor.

 

Június 27. László napja. Gyetván Gábor Esztergom-Budapest Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója Szent László határozottságát, iránymutatását emelte ki és Kelemen László plébánost is köszöntötte beszédében. Az alapkövet a helyi plébánossal áldotta meg a főigazgató és Mitring József a kivitelező cég ügyvezetője és dr. Göbl Richárd polgármester tette le. A tervek tavaly őszre elkészültek, a szükséges telekalakítási és engedélyezési eljárások után idén tavasszal a Főegyházmegye kiválasztotta a nyertes kivitelezőt, akinek 12 hónap áll a rendelkezésére, hogy felépítse az óvodát. Az új Vasút sori katolikus óvoda – felekezeti hovatartozástól függetlenül – elsősorban Budakalászon lakó vagy budakalászi tartózkodási hellyel rendelkező óvodáskorú gyermekek számára kínál majd óvodai nevelést. Nem körzetes óvoda lesz, ezért a város teljes területéről fogad majd jelentkezőket. 

 

Forrás: budakalasz.hu

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok