loader
Kezdődik a felújítás a Kálvária úton

Kezdődik a felújítás a Kálvária úton

Várhatóan szeptember utolsó hetében, megkezdődik a Kálvária út Hamvas Béla és Radnóti utca közötti szakaszának felújítása. Az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt csúszott a kivitelezés az őszi hónapokra – tájékoztatnak városunk hivatalos honlapján.

A kivitelezést december 31-ig kell befejezni, addig a 720 méter hosszú szakaszon először útszűkületre, majd szakaszos félpályás útlezárásra kell számítani. A városvezetés arról tájékoztat: az érintett terület közelében lakossági fórumot is tartanak, ahol a kivitelezővel együtt részletesen ismertetik, hogy hol, mikor és milyen forgalomkorlátozásra lehet majd számítani. A tervek szerint, nem lesz teljes útzár, a forgalomirányítás mellett a két irányú forgalom biztosított lesz, beleértve a buszos közlekedést is, a terelést pedig az aktuális igényekhez igazítják.

Számítani kell arra, hogy a Hamvas Béla útnál lévő buszmegállót ideiglenesen áthelyezik, maga a buszmegálló is megújul majd. A Barcsay Iskola előtti parkoló továbbra is használható marad, ahol az önkormányzat finanszírozásában az iskolakezdésre elkészült egy harminc méteres új járdaszakasz. Az útpálya felújításához részleges járdafelújítás is kapcsolódik: a V8 Uszoda előtt, a Fehérvíz utcai úttorkolatnál két gyalogátkelőhely is létesül. Szükséges a parkoló előtti területen található bukkanó elbontása is, mert az nem szabványos, illetve kötelező megszüntetni azt a buszforgalom biztonsága érdekében.

A felújítással párhuzamosan a zöldfelületek is megújulnak, már most ősszel fákat, cserjéket is telepítenek, illetve évelőágyásokat is létesítenek az útszakasz melletti területeken – folytatják a portálon.


Forrás: szentendre.hu

 

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok