Kahl am Main-ból jártak vendégek Budakalászon

Kahl am Main-ból jártak vendégek Budakalászon

Június utolsó hétvégéjén németországi testvérváros, Kahl am Main képviseletében Julia Fischer polgármester asszony, Marianne Deisenroth, a kahli partneregyesület elnökhelyettese és az egyesület öt tagja tett látogatást Budakalászon, írja a budakalasz.hu.

A program a vendégek péntek esti fogadásával kezdődött, ahol a budakalászi városvezetés részéről Nagel István alpolgármester, a Budakalászi Testvérvárosi Egyesület részéről pedig Rehák András egyesületi elnök üdvözölte őket. A vendégek olyan családoknál szálltak meg, akik közül többeket már évtizedes barátság köt össze.

A program másnap a Budai Várnegyed megtekintésével folytatódott, majd a Fővám téri Vásárcsarnokban magyar különlegességeket tudtak vásárolni a vendégek. Este a Sváb Tájház udvarán nyílt lehetőség kötetlen beszélgetésre, ahol a jó hangulatú esthez csatlakozott Forián-Szabó Gergely alpolgármester is. Ezúton is köszöni a városvezetés a Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesületnek a szívélyes vendéglátást!

A vasárnap délelőtt rövid dunai hajózással és Szentendre nevezetességeinek megtekintésével telt, majd a Luppa-szigeten, Sanyi bácsi büféjében harmonikazene mellett tradicionális magyar ételeket kóstolhattak a kahliak. Ezt követően került sor a két egyesület vezetőségének megbeszélésére, a jövőbeni közös programok, kezdeményezések egyeztetésére.

A program hivatalos részeként Julia Fischer polgármester asszony gratulált Forián-Szabó Gergelynek a megválasztásához, jó munkát és sok sikert kívánt neki. Személyes hangulatú beszédében kiemelte: október elseje számára is neves dátum, mert ekkor ünnepli hivatalba lépésének első évfordulóját. Marianne Deisenroth a kahli partneregyesület nevében egy-egy Kahl nevezetességeit ábrázoló emlékplakettet ajándékozott a városvezetés és a kalászi partneregyesület részére. A következő közös programra szeptember első hétvégéjén, Kahl am Mainban kerül sor, ahol magyar estet terveznek kalászi fellépőkkel, olvasható a budakalsz.hu-n.

Címkék: ,