Jótékonysági futóverseny

Jótékonysági futóverseny

3-11 éves gyermekek számára rendeztek adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági futóversenyt a Postás strandon, május 27-én. A szervezők a nevezési díjból befolyt összeget ezúttal a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsődének, valamint a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítványnak ajánlották fel, a megmérettetésen összegyűlt bevételt pedig mozgásfejlesztő eszközök vásárlására fordítják majd.

Fröhlich Georgina és gyermekei, immár második alkalommal vettek részt az eseményen. Családjukban a sport szeretete generációról generációra öröklődik.

Georgina elmondta, hogy számukra a mozgás örömének megélése az elsődleges cél: „Egyetlen versenytársam, szokott lenni, az én magam vagyok és ők is nagyjából ilyenek. A nagyokban már néha megjelenik az, hogy próbálnak megelőzni másokat, de alapvetően azért jövünk, hogy mozogjanak. Aztán ha esetleg megelőznek pár gyereket, akkor megdicsérem őket, de az se baj, hogyha nem”.

Kerekesné Szabó Tünde, a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítvány titkára kifejtette, hogy évről évre sok ismerős arccal találkoznak a jótékonysági futóversenyen.  Fontosnak tartják, hogy ne versenyeztessék a gyermekeket, melyet mi sem szimbolizál jobban, mint az, hogy minden induló 1-es sorszámmal állt starthoz.

A szombati jótékonysági futás, az adománygyűjtés mellett kiváló alkalom volt arra, hogy kicsik és nagyok, szülők és nevelők egyaránt jól érezzék magukat és népszerűsítsék az örömteli sportolást.

A rendezvényről készült összeállításunkat megtekinthetik ma este, a Szentendre MA című hírmagazinban, amely a későbbiekben tetszőleges időben visszanézhető a televízió YouTube-csatornáján.