loader
Hivatalosan is Kerékpárosbarát!

Hivatalosan is Kerékpárosbarát!

Hivatalosan is Kerékpárosbarát Település március 27-e óta Budakalász. Forián-Szabó Gergely alpolgármester a Magyar Közlekedéstudományi Intézetben tartott ünnepélyes díjátadón Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkártól vette át az elismerést.

"A 29 pályázó település közül Budakalász a legjobb tíz egyikeként kapta meg a díjat" - olvasható a budakalasz.hu cikkében"Budakalász számára azért fontos a kerékpározás népszerűsítése és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, mert a településen belüli kerékpározás a jelentős autóforgalom enyhítésének egyik hatékony eszköze" – fogalmazott Forián-Szabó Gergely. Budakalász városvezetése az elmúlt öt évben valamennyi beruházás előkészítésekor fokozottan figyelembe vette a kerékpárosok szempontjait. Ma már büszkék lehetnek arra, hogy erőfeszítéseiket a hazai kerékpáros társadalom és a szakminisztérium is elismeri.

Nemrég elkészült Budakalász Kerékpárforgalmi Hálózati Terve, illetve a Fenntartható Városi Mobilitási Terve (SUMP), melyek a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének irányait is tartalmazzák, de az állami nagyberuházások, pl. a HÉV-fejlesztés előkészítése során is érvényesíteni tudta Budakalász a kerékpáros és gyalogos szempontokat: a HÉV rekonstrukciója keretében biztonságos gyalogos-kerékpáros átjárók, kamerával őrzött fedett kerékpártárolók épülhetnek majd; az északi elkerülő út terveibe pedig egy új kerékpárút megépítése is szerepel.

Kalászon számos rendezvény is népszerűsíti a kerékpározást: Az Autómentes Hét programjai főként a gyerekeket célozza meg. Az évente közel ezer résztvevőt megmozgató Tour de Kalász rendezvény a sportos családoknak, a Bringás Reggelik pedig a kerékpárral munkába, iskolába/óvodába járó családtagoknak szól.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok