loader
Helyreállították a Szirom utcai partfalat

Helyreállították a Szirom utcai partfalat

Határidő előtt elkészült a Szirom utcai partfalomlás helyreállítása - olvasható Szentendre Város Hivatalos Honlapján. Tavaly tavasszal a Szirom utca Hajnal és Gyökér utca közötti szakaszán az időszakos vízfolyás mentén a partfal leszakadt, ami veszélyeztette az útpálya stabilitását és a biztonságos közlekedést. A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai benyújtották a helyreállításra a támogatási kérelmet a Belügyminisztérium (BM) vis maior keretére. A BM Szakértői Bizottsága 2021 őszén 23,1 millió forintot ítélt meg a helyreállításra. - írja a portál. 

A megerősítés a betonalapra felhúzott, acélhuzal hálószerkezetbe töltött zúzalékkőből álló, úgynevezett gabion támaszfal kialakításával történt. A kivitelező a vállalt határidő előtt befejezte a támaszfal felhúzását. 

Kapcsolódó beruházásként az önkormányzat elvégeztette az út nyomvonalának módosításával járó munkákat is. A további partfalomlások megelőzése érdekében a Hajnal és a Gyökér utca közötti szakaszon az út nyomvonalát távolabb alakították ki a partfal peremétől. - olvasható a szentendre.hu-n.

 

Forrás: szentendre.hu

Fotó: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok