loader
Helyi Operatív Törzs - Negatív a tesztjük a szentendrei gyermekintézmények dolgozóinak

Helyi Operatív Törzs - Negatív a tesztjük a szentendrei gyermekintézmények dolgozóinak

Negatív lett a gyorstesztje valamennyi óvodai és bölcsődei dolgozónak a 49. heti központilag elrendelt koronavírus-szűrésen – többi között erről is tárgyalt a Helyi Operatív legutóbbi ülésén. – olvasható a város weboldalán.

A Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodákban december 5-én véget ért a karantén, a rendkívüli szünet után újra minden csoport működik. Az óvodák adventi naptárakat kaptak ajándékba az önkormányzattól, ami nagy sikert aratott. A gyermekintézményekben igény szerint ügyeletet tartanak a két ünnep között.

Kis mennyiségben érkezett influenzavakcina a háziorvosokhoz, akik értesítik az oltásra előjegyzetteket. Dr. Szoltsányi Gábor arról tájékoztatta a Helyi Operatív Törzset, hogy két körzetben informatikai fejlesztés végeznek annak érdekében, hogy képesek legyenek ellátni a megnövekedett online forgalmat.

A Gondozási Központ megszervezte a kiszállítást a szociális étkeztetésben részesülőknek. Az Idősek Klubját bezárták. Szüneteltetik a helyben nyújtott szolgáltatásokat, a szükséges ellátást a gondozottak otthonában, illetve interneten keresztül vagy telefonon biztosítják. December 8-án négy új lakókonténer érkezett a Hajléktalanszállóra, melyekben a COVID-gyanús vagy megfertőződött betegeket fogják elkülöníteni.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény karácsonyi adománygyűjtését december 11-én pénteken és 12-én szombaton rendezik meg a budakalászi Auchanban, a pénztárak előtti részen. Tartós élelmiszereket, valamint jó állapotú játékokat és gyerekruhákat is gyűjtenek a rászorulóknak.

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében a Szilveszteri és az Újévi koncert elmarad, a hatályos kormányrendeletnek megfelelően. Az adventi programokkal továbbra is az online térben találkozhatnak az érdeklődők.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár most már házhoz is szállítja a kölcsönzött könyveket a 70 év felettiek és a mozgáskorlátozottak részére.

A V8 Uszoda új ügyvezetője Dr. Juhász László, aki december 1-vel megkezdte a munkát a létesítményben. A versenysportolóknak minden délelőtt és délután 2-2 órában van lehetőségük edzeni. 2020. december 21. és 2021. január 4. között az uszoda zárva lesz.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt-nél egy újabb fertőzött van, egy kolléga kórházi ápolásra szorul. A hulladékgazdálkodási divízió munkatársai mind egészségesek.

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság tovább folytatja az intézmények fertőtlenítését, valamint az ingatlanok előtt a zöldhulladék helyes kihelyezését.

 

forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok