Hálózat felújítást végeznek Szentendre több pontján

Hálózat felújítást végeznek Szentendre több pontján

Az ÉSZAK-BUDAI korlátolt felelősségű társaság az EON Kft. megbízásából végez hálózat felújítási munkákat, jelenlegi feszültség panaszok megszüntetése, és stabil energiaellátás céljából – tájékoztatta szerkesztőségünket Mézes Attila projektirányító.

A cég jóváhagyott kiviteli terv alapján végzi a felújítási munkákat, a munkakezdési engedélyt a Szentendrei Önkormányzat is kiadta. A társaság a következő munkálatokat végzi: meglévő szabadvezeték hálózat bontása, új földkábel hálózat és BHTR állomás létesítése, új 0,4kV-os kivezetések létesítése. A biztonságosabb és stabilabb energiaellátás miatt volt szükséges a régi hálózat korszerűsítése, ugyanis az érintett területen feszültség panaszok voltak.

Az alépítményi munkák több ütemben valósulnak meg, várhatóan 2024 július végére elkészülnek, a feszültségmentesítések, azaz az áramszünetek egyeztetése folyamatosan történik az EON-nal. A teljes befejezés várhatóan 2024 augusztus vége. A kivitelezéssel érintett szakaszok: Vasvári Pál– Ungvári – Szent László – Szőke Lajos-Kovács László-Lévai utca.