Forgalomkorlátozás várható a Vasúti villasoron

Forgalomkorlátozás várható a Vasúti villasoron

Március 4-ét követő egy–másfél hónapban gyalogátkelő- és járdaépítés, parkolókialakítás, valamint közműszolgáltatói munkák miatt sebességkorlátozásra, útszűkületre, alkalmanként sávlezárásra kell számítani a Vasúti villasoron a dr. Nagy Lajos utca környékén, valamint a Szabadkai utca és a lakóparki magánút közötti szakaszon. - tájékoztatnak a szentendre.hu-n.

Kérik, hogy az építkezés ideje alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Március 4-én elkezdik kialakítani a Vasúti villasoron a dr. Nagy Lajos utcánál a gyalogosátkelőt, ami a környék forgalmi rendjének átalakítási terveiben is szerepelt.  Ezzel párhuzamosan járda épül és parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve újítanak fel a Szabadkai utca és a lakóparki magánút közötti szakaszon. A VSZ kéri, hogy a járdaépítés ideje alatt a hulladéktárolót – az építési munkáktól függően – változatlanul a lakópark főbejáratánál helyezzék el. A munkák várhatóan egy hónapot vesznek igénybe.
A gyalogátkelő- és a járdaépítés, valamint a parkolóhelyek kialakítása a Spar Magyarország Kft.-vel kötött beruházási megállapodás részeként valósul meg.

Az épülő Spar áruház elektromos áram ellátásának biztosítása érdekében a közműszolgáltatónak a járda burkolatát fel kell bontania a Vasúti villasor északi, páratlan oldalán a dr. Nagy Lajos és az Őrtorony utca közötti szakaszon. Hétvégenként a munkák ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítani a Vasúti villasor fenti szakaszán, valamint az Őrtorony és a dr. Nagy Lajos utcában. A burkolatbontás március 4-én kezdődik és várhatóan március 22-én fejeződik be.

 

Forrás: szentendre.hu