loader
Folyamatosan lehet jelentkezni az IKSZ teljesítésére a Faluházban

Folyamatosan lehet jelentkezni az IKSZ teljesítésére a Faluházban

Nyáron is folyamatosan várják az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákokat a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai. Különböző eseményekben tudnak segíteni a középiskolások, de ha szükség van rá a város további intézményeibe is irányítják, koordinálják a jelentkezőket.

 Az iskolai közösségi szolgálat a szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni, vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása. Az IKSZ célja, hogy középiskolás tanulók megismerjék a közösségben való tevékenykedés erejét, az ily módon szerzett tudásukat életük során jól hasznosíthatják és közösség érdekét is szolgálja az egyén személyiségének fejlesztése. A szolgálatnak fontos szerepe: hatása lehet a későbbi pályaválasztásban, lehetőséget teremt az önmegismerésre, egyéni céljaik megtalálására. Budakalászon teljesítő szolgálatokat Uttóné Ochodniczki Vanda, a Művelődési Ház munkatársa koordinálja.

Sporteseményeken kifejezetten sok segítségre van szükség, illetve több szociálisan érzékenyítő feladatra is van lehetőség. Meglepő módon a levélszedés is nagy népszerűségnek örvendett ősszel. Minden diákot nagy szeretettel várnak, viszont a koordinátor kiemelte, hogy bár a jelentkezés menete nem bonyolult, a megbízhatóság nagyon fontos, hiszen nagy jelentőségű eseményeken is számítanak a segítségre.

Az Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésére Uttóné Ochodniczki Vandánál, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár közművelődési munkatársánál lehet jelentkezni a utto.vanda@koskarolymh.hu email címen vagy a  +36 30 382-9810 -es telefonszámon.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok