loader
Filmstúdiót építenének Budakalászon

Filmstúdiót építenének Budakalászon

Filmstúdiót építene egy beruházó Budakalász Duna felé eső külterületén. Budakalász külterületén, a Gyógynövénykutató Intézet és a METRO áruház mögötti – az M0 autóút és a Dunapart védő gátja közé eső – többhektáros ingatlan iránt régóta jelentős a befektetői érdeklődés. A közelmúltban egy konkrét beruházó egy filmstúdió építésének tervével kereste meg a tulajdonost, majd az önkormányzatot is. - olvasható Budakalász Város Hivatalos oldalán. A bemutatott koncepciótervben egy világszínvonalú, ugyanakkor tájképi látványban mindenképpen meghatározó épületegyüttest vázoltak fel. A városvezetés által képviselt „zöld” és fenntarthatósági szempontok érvényesítését a beruházó is fontosnak tartja, de ezekről még egyeztetnek a felek.

Tekintettel a tervezett beruházás jelentőségére, a városvezetés jelezte, hogy a beruházói terveket a környezetvédelmi, építészeti és a gazdasági-adóbevételi szempontok érvényesítése mellett a lakosság véleményének figyelembe vételével kívánja elbírálni.

Ennek előfeltétele, hogy a helyi lakosok a hasznosítási koncepcióról és az alternatívákról hiteles tájékoztatást kapjanak, megismerjék az egyes lehetőségek előnyeit és kockázatait. Az önkormányzat a szempontok értékelésébe a szakemberek mellett helyi civil szervezeteket is be kíván vonni.

Erre épülhet a lakossági tájékoztatás, aminek keretében a nyomtatott és online formában elérhető anyagok bemutatása mellett lakossági fórumot is tervez a városvezetés, ahol lehetőség nyílik a tervek széleskörű megismerésére és a budakalásziak véleményének begyűjtésére.

 

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok