loader
Filmstúdiót építene egy beruházó Budakalász külterületén

Filmstúdiót építene egy beruházó Budakalász külterületén

Filmstúdiót építene egy beruházó Budakalász Duna felé eső külterületén. Budakalász külterületén, a Gyógynövénykutató Intézet és a METRO áruház mögötti – az M0 autóút és a Dunapart védő gátja közé eső – többhektáros ingatlan iránt régóta jelentős a befektetői érdeklődés. A közelmúltban egy konkrét beruházó, a Market Asset Management Zrt. egy filmstúdió építésének tervével kereste meg a tulajdonost, majd az önkormányzatot is. -olvasható Budakalász Város Hivatalos oldalán.

A terület jelenleg beépítetlen, de már a 2000-es évek előtt gazdasági hasznosításra volt kijelölve, 2013-óta pedig beépítésre szánt intézményfejlesztési területként van a szerkezeti tervben nyilvántartva. Magántulajdonban van, ugyanakkor az önkormányzat a helyi építési szabályokon keresztül befolyásolhatja a hasznosítás lehetőségeit. Az ingatlantulajdonos GYNK Ingatlanfejlesztő Zrt. az év elején jelezte, hogy a terület hasznosítása újból napirendre került.

A területen korábban az ipari parktól az irodaépületeken át a lakóingatlan-fejlesztésig többféle ötlet felmerült. A közelmúltban egy konkrét beruházó, a Market Asset Management Zrt. egy filmstúdió építésének tervével kereste meg a tulajdonost, majd az önkormányzatot is. A bemutatott koncepciótervben egy világszínvonalú, ugyanakkor tájképi látványban mindenképpen meghatározó épületegyüttest vázoltak fel. A városvezetés által képviselt „zöld” és fenntarthatósági szempontok érvényesítését a beruházó is fontosnak tartja, de ezek konkrét megvalósulásról számos kérdés még tisztázásra szorul.

Tekintettel a tervezett beruházás jelentőségére, a városvezetés jelezte, hogy a beruházói terveket a környezetvédelmi, építészeti és a gazdasági-adóbevételi szempontok érvényesítése mellett a lakosság véleményének figyelembe vételével kívánja elbírálni. Ennek előfeltétele, hogy a helyi lakosok a hasznosítási koncepcióról és az alternatívákról hiteles tájékoztatást kapjanak, megismerjék az egyes lehetőségek előnyeit és kockázatait. Az önkormányzat a szempontok értékelésébe a szakemberek mellett helyi civil szervezeteket is be kíván vonni. Erre épülhet a lakossági tájékoztatás, aminek keretében a nyomtatott és online formában elérhető anyagok bemutatása mellett lakossági fórumot is tervez a városvezetés, ahol lehetőség nyílik a tervek széleskörű megismerésére és a budakalásziak véleményének begyűjtésére.

 

Forrás: budakalasz.hu
Fotó: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok