loader
Európai Mobilitási Hét Budakalászon

Európai Mobilitási Hét Budakalászon

Budakalász-szerte a környezettudatosságra felhívó programokat szerveznek szeptember 16-22-ig. Már a vasárnapi Tour de Kalász is ezt a célt szolgálta, hétfőn pedig a Patakpart Iskolában autómentes napi foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. Ma bringás reggelivel várták a szervezők a Sport utcánál a kétkeréken érkezőket, holnaptól pedig a település több iskolájában, óvodájában hívják fel a figyelmet a környezetbarát közlekedési formákra. Huszadik éve csatlakozik városunk a kampányhoz, amellyel minél több embert szeretnének ösztönözni arra, hogy gépjármű helyett alternatív módon érkezzenek munkába, iskolába – tájékoztatta a TV Budakalász szerkesztőségét Uttoné Ochodniczki Vanda, az eseménysorozat egyik fő szervezője. Szerdán több intézményben is játékos formában, ajándékokkal irányítják rá a legkisebbek figyelmét az egyik legnagyobb globális problémára.

„Szerdán, a Telepi Suliba és a Nyitnikék oviba, aki kerékpárral vagy gyalog érkezik, az kap valami meglepetést – osztotta meg velünk Uttoné Ochodniczki Vanda – csütörtökön pedig városi kincskereséssel készülünk a Kalász Sulisoknak. Pénteken a Telepi Óvodában lesz aszfaltrajzverseny.” – folytatta a sort az Európai Mobilitási Hét programjait részletezve a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa.

A budakalászi gyerekek többsége a közelben lakik, így nem okoz nehézséget nekik, hogy autó nélkül érkezzenek meg reggel az óvodába, iskolába – tette hozzá a szervező, aki szerint igyekeztek mindenféle korosztályt megszólítani a rendezvénysorozattal, amely a múlt vasárnap rekordszámú érdeklődőt vonzott. Összesen 674-en regisztráltak az idei Tour de Kalász kerékpáros versenyre – derült ki az összegzéséből. Az Európai Mobilitási Hét budakalászi eseményeiről készített beszámolóinkat hamarosan megtekinthetik hírműsorunkban az elkövetkező napokban, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár közművelődési munkatársával készített beszélgetésünket pedig ma este tűzzük műsorra a TV Budakalászon 19 órakor.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok