loader
Eljárást indított a Hulladékgazdálkodási Hatóság

Eljárást indított a Hulladékgazdálkodási Hatóság

A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szerve eljárást indított, majd feljelentést tett az Ország úti szemét ügyében – olvasható Budakalász város hivatalos honlapján. 

Mint azt a portál korábban megírta: egy szeméttelep ledőlt kerítése miatt már hosszú ideje szinte az autóútra ömlik a hulladék Békásmegyeren Budakalász határában. Dr. Göbl Richárd polgármester még májusában levélben kereste meg óbudai kollégáját, mivel állandósultak a méltatlan állapotok a környéken. A honlap tájékoztatása szerint a Kormányhivatal feljelentést tett az ügyben, a III. Kerületi Rendőrkapitányság pedig nyomozást indított.

A város honlapja hivatkozik a Pest Megyei Kormányhivatal napokban érkezett tájékoztatására, amelyben azt írják, hogy a kormányhivatal illetékes főosztálya az Ország út mellett felhalmozott, jelentős mennyiségű hulladékkal kapcsolatban tett bejelentések nagy számára való tekintettel eljárást indított. Ezt követően megtiltotta a további jogellenes tevékenységet és arra kötelezte az érintett ingatan tulajdonosát, hogy a szemetet adja át a hulladékgazdálkodó részére. Hozzátették: a Hulladékgazdálkodási Hatóság többször is megbírságolta az ingatlan tulajdonosát, aki azonban egy alkalommal sem fizetett, így az ügye már végrehajtási szakaszban van. A történtek miatt a Hulladékgazdálkodási Hatóság 2022 áprilisában feljelentést tett a III. Kerületi Rendőrkapitányságon a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt, a nyomozás még tart - olvasható a portálon.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok