loader
Egyre több a koronavírusos munkatárs Szentendre intézményeiben

Egyre több a koronavírusos munkatárs Szentendre intézményeiben

Növekszik a pozitív koronavírusos esetek száma az intézmények dolgozóinak körében is, ami megnehezíti a munkát és a tervezést. A bölcsődében egy, két óvodában összesen hat csoportnak kellett felfüggeszteni a működését. A Helyi Operatív Törzs (HOPT) legutóbbi ülésén többi között arról is szó volt, hogy a Népegészségügyi Osztály nem ad tájékoztatást a város járványügyi helyzetéről.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos elmondása szerint átlagosan 80 beteget lát el rendelési ideje alatt. Aki a koronavírusra jellemző tüneteket produkál, továbbra is arra kéri, telefonon vegye fel háziorvosával a kapcsolatot. A tesztelés az eddigiekhez képest felgyorsult az autóval megközelíthető mintavételi pontoknak köszönhetően. Öt darab influenza elleni oltóanyagot kap minden háziorvosi praxis, és egyelőre nincs információ a vakcina további utánpótlásáról. A háziorvos szerint nem valószínű, hogy kapnak még, hiszen az oltás gyártási ideje fél év.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben jelenleg három dolgozónál igazolódott be a pozitivitás, a meglévő egészségügyi személyzettel folytatják a munkát.

A gyermekintézményekben jelenleg is több pedagógus vár a teszteredményére. A bölcsődében egy pozitív kollégáról tudni. Az intézményvezető a PMKH Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Központjának volt köteles jelenteni a fertőzött és a kontaktszemélyek nevét, akik számára a karantént az osztályvezető, a megbízott tisztifőorvos rendelte el. A karantén november 30-án jár le, így hétfőtől újra működhet a csoport. A Szivárvány utcai Tagóvodában hat COVID-os eset van, itt csak három csoportot látnak el.

A Hold utcai óvodában négy, míg a Vasvári Pál úti tagóvodában kettő csoportban rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal, a pozitív pedagógusok és a kontaktszemélyek miatt. Erről a cikket az alábbi linken találják:

https://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/hirek/kozelet/hat-ovodai-csoportban-is-rendkivuli-szunetet-rendeltek-el

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény egy munkatársa van karanténban, akinek a gyermeke kapta el a vírust. A Gondozási Központban is megfertőződött egy házi segítségnyújtásban dolgozó, akinek átszervezéssel sikerült megoldani a hiányát. Egyelőre várják a többi kolléga központi tesztjének eredményét. A hajléktalanszállóból egy személyt kellett kiutasítani, amiért nem tartotta be a szabályokat.

A Szenterdei Kulturális Központ a héten feldíszíti a város karácsonyfáját és a kereszt körüli adventi koszorút. A városi gyertyagyújtást az online térben tartják meg. A Szentendre és Vidéke szerkesztőségén kívül valamennyi intézményük zárva tart.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban nincs fertőzött, zajlik az online megrendelésekre összeállított könyvcsomagok kölcsönzése. A visszahozott példányokat néhány napra elkülönítik, hogy a következő kölcsönző véletlenül se kerüljön kontaktusba a vírussal. Következő könyvbemutatójukat az online térben rendezik meg. A kollégák felváltva látogatják a könyvtárat. Az épületben a héten végeznek ózongenerátoros fertőtlenítést.

A piacot üzemeltető TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) egyik munkatársa már átesett a betegségen, egy másik pedig most vár teszteredményére. A piacon a dolgozók és a vásárlók is betartják az előírt szabályokat.

A Városi Szolgáltató Zrt. hat munkatársa fertőződött meg, egynek vannak a koronavírusra utaló tünetei. A visszatérő kollégákat tesztelni fogják. Tervben van egy szigorúbb járványügyi intézkedési csomag bevezetése annak érdekében, hogy a továbbiakban is zavartalanul el tudják látni feladataikat. Az új intézkedések bevezetéséről a Helyi Operatív Törzsnek kell döntenie.

A Rendészetnél egy fő kapta el a vírust, a betegség után ő is csak negatív teszttel térhet vissza munkájához. Folyamatosan zajlik az önkormányzati intézményke fertőtlenítése. A hétvégén a rendészek több szabálysértést tapasztaltak, ugyanis a Duna-korzón sokan nem viselték a maszkot.

A Polgármesteri Hivatalban egyelőre egy vírusos esetről tudni. A Hivatal továbbra is csak időpont-egyeztetés után fogadja ügyfeleit.

 

forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok