loader
Átadták a „Kalászi Pajzs” városi díjat

Átadták a „Kalászi Pajzs” városi díjat

A városi díjak odaítélését érintő rendelet tavalyi módosítása után már nem csupán rendészeket és a rendvédelmi dolgozókat lehetett jelölni a „Kalászi Pajzs a közbiztonságért” érdeméremre, hanem hétköznapi hősöket is, akik tettükkel sokunk életére gyakoroltak hatást. A jelölő budakalásziak többségének véleménye alapján, a képviselő-testület és dr. Göbl Richárd polgármester úr 2021-ben a „Kalászi Pajzs” díjat megosztva Horváth Tamásnak és Winkler Ferencnek adta a budakalászi közintézmények virofighter robottal való fertőtlenítéséért.

 

„A díjjal köszönetet mondunk Önöknek azért, hogy az Egészségházat, az általános iskolákat, óvodákat, bölcsődéket több alkalommal fertőtlenítették, így hozzájárultak ahhoz, hogy a fertőzésnek különösen kitett kalászi egészségügyi dolgozókat, a betegeket, a gyermekeinket és a pedagógusainkat rendszeresen fertőtlenített környezet vegye körül. – mondta méltatásként Dr. Göbl Richárd polgármester.

 

Horváth Tamás elmondta, hogy már több mint tíz ViroFighter robot van használatban, és 22 új robot gyártására kaptak megrendelést. Az Európai Tudásközpont Kft. igazgatója a robot bemutatásakor mindenütt hozzáteszi, hogy a budakalászi tesztüzem jelentősen hozzájárult a robot fejlesztéséhez, hiszen az óvodákban és iskolákban hétvégente olyan helyzetekkel – például kis székekkel, bútorokkal – találkozott a robot, amit egy egyetemen nem lehetett szimulálni. A városi díjjal járó pénzjutalmat (200-200 000 Ft-ot) a díjazottak felajánlották a Telepi Óvodásokért Alapítványnak, hiszen szülőként nagyra becsülik az intézményt, ami a járvány miatt idén nem tarthatta meg nagysikerű meseszínházi előadásait, amivel már több mint tíz éve nemcsak a gyermekek és szülők élményeit, de az óvoda alapítványának bevételét is gyarapítják.

 

 

Forrás: Budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok