loader
Április végéig ingyen utazhatnak az alsósok a BKK járatain

Április végéig ingyen utazhatnak az alsósok a BKK járatain

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának egyik lépéseként hétfőtől visszatérnek az óvodások és az alsó tagozatos diákok a nevelési-oktatási intézményekbe.

Hétfőtől április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján.
Az ingyenes utazás célja, hogy a diákoknak minél kényelmesebbé tegye az iskolakezdést és a közlekedési lehetőségeket - írták.
Tudatták: az ingyenes utazásra jogosultságot diákigazolvánnyal vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni.
Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség - tették hozzá.
A társaság arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

 

Forrás: MTI
Fotó: bkk.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok