loader
Ajándék alma az óvodásoknak

Ajándék alma az óvodásoknak

Budakalász Város Önkormányzata most már hagyományosan, évek óta gyümölcsöt adományoz a város oktatási-nevelési intézményeinek, illetve a Kalászi Idősek Klubjának. Idén összesen körülbelül egy tonna almát szállítottak ki a kicsiknek és a nyugdíjasoknak.

Az gyümölcsöt kedden reggel vitték ki az intézményekbe Balogh Csaba önkormányzati képviselő, a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának elnöke szervezésében, a városüzemeltetés segítségével.

Kilenc láda almát kaptak az önkormányzattól a Nyitnikék Óvoda Pomázi úti és Szalonka utcai tagintézményébe járó óvodások is – kis késlekedés után.

„A nyáron hatályba lépett egy belügyminisztériumi utasítás, amely részletezi, hogy a BM alá tartozó intézmények milyen feltételekkel, milyen körülmények között fogadhatnak el ajándékot.” – osztotta meg a TV Budakalász szerkesztőségével Péterffy Gábor, Budakalász Város Önkormányzatának kabinetvezetője, aki hozzátette: „Szerencsére ez az engedély az utolsó pillanatban megérkezett.”

A Szalonka utcai tagintézménybe öt, a Pomázi útiba négy láda almát szállítottak a hét elején. Az intézményvezető, Fodorné Földesi Zsuzsanna köszönetet mondott az önkormányzat felé és a szülőknek egyaránt.

„Számunkra is nagyon fontos, hogy a gyerekek mindennap gyümölcshöz jussanak, ezt általában a szülők segítségével tudjuk megtenni…, viszont most, hogy ez megérkezett, megköszönve az ő támogatásukat, azt egy ideig szüneteltethetjük.”

Összesen 255 gyermek jár a két tagintézménybe, ez a gyümölcsmennyiség két-három hétig biztosan kitart az intézményvezető számításai szerint. 

Az almaosztással kapcsolatos összeállításunkat megtekinthetik as TV Budakalász ma esti hírműsorában 19.00-tól.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok