loader
A „rózsaszín ház” átalakul 4 csillagos belvárosi prémiumhotellé

A „rózsaszín ház” átalakul 4 csillagos belvárosi prémiumhotellé

A Duna korzó egyik legmeghatározóbb épülete a Bercsényi 4. szám alatti sarokház, az ún. „rózsaszín ház”. Az elhanyagolt épület évek óta üresen áll, az állapota láthatóan egyre rosszabb. Mai formáját az 1800-as évek végére, de inkább 1900-as évek elejére nyerte el. Az épületben önkormányzati bérlakások voltak, a korzóra néző földszinti helyiségben pedig butik működött, majd egy ideig Tourinform iroda.

Az épület felújítását még az előző Önkormányzat hosszú távú bérleti konstrukcióban adta koncesszióba, de nem lett belőle semmi. Miután visszaperelték az ingatlant, a NOX Zrt.-hez került, a mögötte lévő valaha nyilvános wc-épület megmaradt torzójával együtt.

Egy 4 csillagos belvárosi prémiumhotel kialakítása a célja az új tulajdonosnak, melyben a földszinten igényes étterem lesz cukrászdával, a Duna korzó felé terasszal, az emeleteken pedig 17 szobaegységben lehet majd megszállni. A tetőtér a belső udvar felé nyitott homlokzatán keresztül feltárul a templomdomb, a belváros tetőinek változatos látványa. Ide kerül egy kis wellness részleg is szaunákkal, masszázzsal, hogy a látogatók minél kellemesebben tölthessék idejüket városunkban. Az épületet kívülről is rekonstruálják.

 Az átalakítási munkálatokat várhatóan ősszel kezdik meg.

 Forrás: Szentendre hivatalos közösségi oldala

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok